Online bingo organiseren met bingotickets!

Om een online bingo te organiseren met bingotickets is er een goede voorbereiding nodig. Wij geven jou bruikbare tips om jouw bingo tot een succes te maken!

Stap 1. Kies welke bingotickets je wilt gebruik: 1/75 bingotickets of 1/90 bingotickets en hoeveel ronden je wilt spelen. Je kunt eventueel nog wat bingo accessoires toevoegen om gemakkelijk de bingotickets af te strepen of af te leggen. Heb je nog geen bingomolen, kijk dan eens hier.

Stap 2. Kies en/of verzamel de prijzen die er weggegeven kunnen worden.

Stap 3. Kijk ook goed naar de Kansspelwetgeving, zie https://kansspelautoriteit.nl/soorten-kansspelen/kansspel-promotie/. Je mag de bingotickets niet verkopen maar wel als promotioneel kansspel uitdelen.

Stap 4. Promoot jouw bingo, bijvoorbeeld op social media!

Stap 5. Zorg dat de ingeschreven mensen allen een bingoticket ontvangen. Je kunt deze bingotickets opsturen maar ook langs brengen.

Stap 6. Kies een online video-bel-verbinding waar iedereen op kan aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Teams of een live-sessie via Facebook. Er zijn hiervoor tal van mogelijkheden!

Stap 7. Start de bingo op jouw afgesproken tijdstip.

Stap 8. Laat de winnende artikelen afhalen of stuur ze op en vergeet niet de volle bingokaarten te controleren! Veel plezier met jouw georganiseerde online bingo!