Bingo organiseren voor uw vereniging + tips!

Wilt u voor de voetbal vereniging of een andere soort vereniging een bingo organiseren? Dan geven wij u bruikbare tips om uw bingo tot een succes te maken! Een bingo organiseren voor uw vereniging is een goede manier om de leden betrokken te houden en zorgt het overigens voor saamhorigheid. Ook is bingo op de camping een perfecte manier om mensen te vermaken. Het is een gemakkelijk spel en daarmee voor iedereen toegankelijk. Toch komt er een hoop kijken bij het organiseren van een bingo. Er moet nagedacht worden over wat voor bingotickets u wilt verkopen, hoeveel ronden er gespeeld worden, wet en regelgeving en welke accessoires u als vereniging nodig hebt.

Bingotickets

De twee meest voorkomende soorten tickets zijn de 1/75 en de 1/90 bingotickets. Met de 1/75 bingotickets worden er maximaal 75 nummers gespeeld en met de 1/90 maximaal 90 nummers. Het spel blijft echter hetzelfde maar de uitvoering is anders. De kaarten hebben een ander uiterlijk. De 1/75 tickets hebben getallen in een kolom van 5 bij 5. Bij de 1/90 tickets heeft een kolom 15 getallen.

Bingo prijzen

De hoeveelheid prijzen die uw weggeeft per ronde is volledig aan te passen. Als u één prijs weg wilt geven per ronde, dan kan deze prijs uitgegeven worden bij een volle bingokaart. U kunt ook meerdere prijzen verdelen per rij.Hoe bepaal u hoeveel ronden u wilt spelen?
Het aantal ronden ligt volledig aan de hoeveelheid prijzen dat u wilt verdelen onder de spelers. Als speler wilt u natuurlijk winnen, maar winnen is voor veel deelnemers slechts een bijzaak. Het doel van deze mensen is vooral vermaak en de gezelligheid onderling. U kunt de keuze maken om veel prijzen te verdelen onder de spelers, maar u kunt er ook voor kiezen om één grote prijs per ronde weg te geven.

Bingo accessoires

Met alleen bingotickets kan er geen bingo georganiseerd worden. Er komen nog een aantal extra accessoires bij kijken. Het uitdelen/verkopen van stiften of dabbers is er één van. Door middel van dabbers wordt het bestempelen van de getallen nóg gemakkelijker. Het fijne van de bingostiften is dat de getallen op de kaart goed zichtbaar blijven en maakt het controleren van de bingokaart gemakkelijk. Natuurlijk is er ook een bingomachine of bingomolen nodig met de benodigde bingoballen.

Wetgeving

Naast de juiste tickets en accessoires moet er bij het organiseren van een bingo ook rekening gehouden worden met wet en regelgeving. U hebt voor het organiseren van een bingo geen vergunning nodig, U moet dit wel ten minste 14 dagen van tevoren aangeven bij de gemeente. Daarnaast mogen er geen geldprijzen uitgedeeld worden en mogen de prijzen niet meer dan 400 euro per ronde zijn. Per bijeenkomst mag er in totaal niet meer dan 1550 euro aan prijzen verdeeld worden. Kijk voordat u een bingo gaat organiseren op https://kansspelautoriteit.nl/soorten-kansspelen/bingo/ voor de wet en regelgeving.